Skip to the content

5 sikre børneboghits til efterårsferien

Hvad himlen kan fortælle os – videnskabshistorier for børnKom med på en fantastisk rejse gennem astronomiens historie i selskab med 8-årige William og hans lidt mærkelige tante Gunvor, der gemmer på en hemmelighed i kælderen i sit hus.

Bogen udforsker de vilde opdagelser, de skøre videnskabsfolk og det fantastiske univers, vi er en del af. Måske ikke helt enkle emner for en børnebog, men ikke desto mindre er de vigtige i en verden fuld af mere eller mindre sandfærdige informationer. Nuancerne er vigtige at få med i dag, og det giver derfor heller ikke mening at forsøge at forsimple det komplekse.

Bogen er skrevet helt i børnehøjde og akkompagneres smukt af Gunvor Rasmussens detaljerige illustrationer. Selvom børnene måske ikke forstår det hele ned i detaljen, så vil fortællingen helt sikkert vække en nysgerrighed på verden omkring dem. Og så kan vi voksne helt sikkert også lære en del.

Bogen er skrevet af Gertude Kiel og indlæst af Annette Støvelbæk.

Fra 7-10 år

 

Enhjørning (og Hest)

Fortællingen om Enhjørning og Hest er en morsom historie om forskellighed, men også en kærlig lektion i misundelse.

Enhjørning er en farvestrålende enhjørning. Og Hest er, tja ... bare en hest. Enhjørning laver regnbuer, danser, spiser lyserøde cupcakes og virker nærmest magisk og perfekt. Hest spiser bare hø, surmuler og slår en prut. Men måske er der alligevel noget, der knytter de to sammen.

Det er netop vores forskelle, der gør os alle unikke, og venskab kan komme i alle former, farver og størrelser.

Enhjørning (og Hest) er skrevet af David Miles og Indlæst med sjove lydeffekter af Thomas Brenneche.

Fra 2-5 år

 

Lasse-Leif og ostemadsmonstret

Halloween er lige rundt om hjørnet, og derfor er det også tid til en uhyggelig historie om Lasse-Leif. Til dem af jer, der endnu ikke har stiftet bekendtskab med den populære serie om Lasse-Leif, kommer her en lille opsummering. Lasse-Leif bor sammen med sin mor og far og er en helt almindelig dreng med et helt almindeligt børneliv. Sammen med dukken Luske-Lise, som er med ham overalt og blander sig i alt han foretager sig, bliver tingene lidt mere besværlige for Lasse-Leif… men også sjovt.

I denne bog vil Lasse-Leif en aften høre gyserhistorier som godnatlæsning, men det vil far ikke være med til. Derfor melder Luske-Lise sig på banen og fortæller om zombier, vampyrer, skeletter og andre uhyggelige væsner. Da Lasse-Leif hører en lyd fra stuen, er han sikker på, det er et monster. Lasse-Leif og Luske-Lise lister ud fra værelset og forskrækker monstret, der sidder og spiser ostemad i køkkenet. Det farlige monster er selvfølgelig bare mor, der er blevet sulten (det kender man jo godt:-))

Skrevet af Mette Finderup og indlæst af Sebastian Klein

Fra 3-6 år

 

Podcast – Thomas og Tudse

Podcasts har indtaget verden med storm. Langt størstedelen henvender sig til voksne, men der er langt mellem indlevende podcasts i børnehøjde. Derfor har Fairytell nu taget teten på en ny, sjov samtaleserie mellem ’Thomas og Tudse’. Vi har hentet stor inspiration hos nogle af vores egne børnefavoritter som Kaj og Andrea og Rasmus Radiomus. Thomas og den altid skeptiske Tudse er rigtig sjove, for det giver en god dynamik for dialog i børnehøjde med plads til både grin og udforskning. 

Emnerne er nøje udvalgt i samarbejde med skolebørn. I dette afsnit snakker Thomas og Tudse om, hvordan det mon er at sidde i fængsel, og om hvordan det engang lykkedes tre mænd at flygte fra det berygtede fængsel, Alcatraz i USA. En spændende og ikke mindst imponerende historie.

Fra 4-8 år

 

Rosa Parks

Kender du den fantastiske serie ”Små mennesker, Store drømme”? Hvis ikke er det bare med at komme i gang med læsningen. Du finder alle bøgerne hos Fairytell.

I denne omgang har jeg udvalgt bogen om den amerikanske borgerrettighedsaktivist, Rosa Parks.
Rosa voksede op i det raceopdelte Alabama i 1960’erne, hvor hun fra en tidlig alder lærte at stå ved sine holdninger. En dag i bussen på vej på arbejde nægtede hun at afgive sin plads til en hvid passager. Med hendes mod blev denne handling den gnist, der antændte ilden i USA’s borgerretsbevægelse og ændrede det amerikanske samfund. Hun blev en forkæmper for lige rettigheder for alle, uanset hudfarve. Et emne der må siges at være højaktuelt i USA lige nu.

Efter den inspirerende fortælling om Rosa Parks præsenterer bogen os for spændende fakta og fotos fra hendes liv.

Skrevet af Lisbeth Kaiser og indlæst af Benedicte Sebbelov

Fra 5-8 år

 

Rigtig god efterårsferie!

Jeg håber I får tid til at nyde hinanden, tanke ny energi op – og selvfølgelig at I får læst en masse gode bøger:-)

Kærlig hilsen

Mette