Skip to the content

Er dit barn ramt af Dino-feber?

Mange børn nærer en en dyb fascination af de gigantiske fortidsdyr. De kloger sig og nørder igennem om deres spisevaner, bevægelsesmønstre, og hvornår de forskellige dinosaurer uddøde, og de kan recitere samtlige bizarre dino-navne: Triceratops, Diplodocus, Triceratops, Brachiosaurus – og selvfølgelig kongen over dem alle – en Tyranosaurus Rex. Det er med at holde tungen lige i munden for os voksne.

Særinteressser styrker børns udvikling

Når børn nærer en særlig interesse for et specifikt emne, kaldes det i psykologien for en intens interesse”, og undersøgelser viser, at børn med intense interesser klarer sig bedre gennem livet. Når børn dykker ned i detaljerne, stiller spørgsmål, dyrker facts og videnskab, har det stor positiv effekt på blandt andet deres sproglige udvikling og evne til at fordybe sig. 

Så selvom du muligvis er ved at være træt af at snakke om T-rex og Stegosaurus og læse de samme bøger igen og igen, så vær kun glad for, at dit barn lidenskabeligt og med stor videbegærlighed kaster sig over et specifikt emne som dinoer.

Og lad dem endelig bare nørde igennem!

Sikre boghits til Dino-elskeren

Hos Fairytell har vi dedikeret en hel kategori til fortidens kæmper, og her er viden at hente for børn i alle aldre.

Til de små aspiranter

Til den garvede dino-nørd

...så er det bare med at komme i gang:-)

Rigtig god læselyst!

Læs og se mere her:

Her kan du få inspiration til, hvordan du stimulerer dit barns særlige interesse for dinosaurer.

Tag med Kristian fra Ramasjang ind i Dino Laboratoriet og oplev dinosaurerne helt tæt på.