Skip to the content

Kom godt igennem vinteren med sjov og farverig læsning

Først og fremmet godt nytår til alle!

Jeg håber, alle kom godt ind i det nye år – 2021! Forhåbentligt bliver det bare en lille smule bedre end 2020, selvom det lige nu synes en lille smule deprimerende at tænde for fjernsynet og indse, at vi på ingen måde er på den anden side af denne pandemi endnu. ØV! Jeg håber, I alle er raske og friske, og at det kun er de "små" udfordinger med hjemmearbejde og hjemsendte børn, der præger hjemmet. 

Vinteren kan måske i år føles ekstra lang år. Jeg har derfor udvalgt nogle af vores mest sjove og farverige bøger, som forhåbentlig kan forskønne en grå og våd tid lidt. 

Rigtig god læselyst:-)

Sjov med enhjørninger, Sjov med feer og alfer

Har du et barn under 10 år i husstanden ved du sikkert, hvor populært det skønne og magiske fabeldyr er. Enhjørninger, glimmer og regnbuer har overtaget herredømmet på de fleste lillepige-værelser, men også i de voksnes verden hitter det eventyrlige fænomen. Kaffekæden Starbucks lancerede fx en Unicorn Frappuccino i 2017, og regnbuefarvede toasts og kager med horn. Yes, yes - det findes!

Bogen ”Sjov med enhjørninger” er på alle måder en fin lille farveeksplosion, hvor vi følger den søde lille enhjørning, Gnist. I de eventyrlige illustrationer skal man lede efter forskellige ting, finde ting der passer sammen, finde vej gennem labyrinter og meget mere. I bogen er der også tips til forskellige aktiviteter.

”Sjov med feer og alfer ” er en del af den samme populære serie. Sammen med alferne skal I hjælpe feen Rose med at invitere, forberede og afholde sommerfesten. Der skal løses en række opgaver for at hjælpe Rose. Humlebien Brumle gemmer sig i hvert opslag.

Angry Birds – nu med oplæsning

De fleste af jer husker nok spillet, men sidenhen er der også udviklet en serie, to film og bøger om de sjove små fugle. Meget kort fortalt er fortællingen bag spillet, at de små forskelligfarvede fugle skal beskytte deres æg for de frygtindgydende grønne grise. Det første spil kom på gaden i 2009, mens svineinfluenzaen raserede, og derfor valgte skaberne bag ”Angry Birds”, at fjenden i spillet skulle være grise. En sjov lille fun fact:-)

Bøgerne tager udgangspunkt i samme kernefortælling, men giver selvfølgelig et dybere indblik i alle de sjove karakterer, der huserer på fugleøen. Der er også mulighed for at deltage i opklaringen af mysterier men den unge reporter, Finch. Sjove og underholdende bøger for børn fra 5-8 år, som lige er blevet indlæst af dygtige Thomas Goshebart.

Sallys far

De fantastiske billedbøger om Sallys far er et kæmpehit blandt de 6-8 årige børn. Bøgerne tager udgangspunkt i hverdagslivet i den lille familie bestående af Sally, hendes mor og far og lillebroren Eddie.

Det er ikke altid nemt at være Sally, for Sally er både pinlig og fjollet, og så får har de mest langt ude idéer. Heldigvis ved Sally og Eddie lige, hvordan de skal håndtere far, og faktisk er Sallys far også ret sjov. I hvert fald hvis han selv skal sige det:-)

Serien: ”Fra Hoved til hale”

Disse fine papirklip bøger er ikke til at stå for, og så er de et sikkert hit hos alle små dyreinteresserede hoveder. Gennemgående i bøgerne, ser man en karakteristisk detalje ved et dyr, ud fra hvilken barnet skal gætte arten. På den efterfølgende side ser man hele dyret i naturlige omgivelser med sjove facts om, hvordan videnskabsmænd og kvinder har forsket i dyret.

Bøgerne er en sjov blanding af billedbog og encyklopædi og giver børnene en mulighed for små succesoplevelser, når de gætter det rigtige dyr.

Gustav og raketbroderskabet

“Gustav og Raketbroderskabet” er en spændende science fiction-bogserie for de store børn. I bøgerne følger vi Gustav og hans venners kamp for at redde deres by mod farer, de aldrig havde forestillet sig i deres vildeste fantasi.

“Gustav og Raketbroderskabet” retter fokus mod spændende, nutidige emner som rumfart, teknik og liv på andre planeter i en tid, hvor resten af børnebogsmarkedet ellers har blikket rettet mod fantasy og verden af i går. Det kombineres med aktivitetssider, hvor man får brugbare fakta om raketter, droner, robotter og mange andre fascinerende ting fra videnskabens verden. Og anvisninger på, hvordan man selv går i gang.

Rigtig god fornøjelse!


De bedste vinterhilsner
Mette