Skip to the content

Bloggen

Hos Fairytell går vi op i bøger og godt indhold, men vi går lige så meget op i børnene og deres læseglæde. Læseglæde kommer ikke ud af den blå luft. Men hvis man sørger for at sikre, at børnene forbliver nysgerrige og lærer fordybelsens kunst, så har man en rigtig godt fundament for at skabe en læseglæde, som varer langt op i livet. Her på siden poster vores redaktør, Mette, løbende anbefalinger, deler viden, og så har vi også inspiration til gode kreative aktiviteter, så resten af kroppen også bliver stimuleret.

Rigtig god læselyst!

Gode råd og sjove idéer til undervisningen derhjemme

Gode råd og sjove idéer til undervisningen derhjemme

Mange af os havde efterhånden vænnet os til at gå på arbejde igen, men nu skal vi tilbage til hjemmearbejde og hjemmeundervisning. Læs med her, og få adgang til gratis undervisningsmateriale, sjove tips til hjemmeundervisningen, og gode råd til, hvordan I får det hele til at hænge sammen i en presset hverdag.

Kom godt igennem vinteren med sjov og farverig læsning

Vinteren er lang og måske føles den ekstra lang, med hjemmearbejde og hjemsendte børn. Jeg har derfor udvalgt nogle af vores mest sjove og søde bøger, som forhåbentlig kan forskønne en grå og våd måned lidt. 

Julebag i corona-tider

Med Fairytell kan ungerne virkelig få en god formiddag eller eftermiddag i julebagningens tegn. Vi bager æbleskiver, klatkager og pebernødder og varmer alkoholfri æbleglögg dertil. Mums!

Så ærmerne op og bagegrejet frem! 

Drillenissen kommer!

Så blev det endelig 1. december, og nu går juledrillerierne i gang. Føler du dig lidt blank og idéforladt, så læs med her - vi guider dig gennem en december fyldt med fis og ballade og giver vores (og vores læseres) fantastiske bud på juledrillerier.

Julens bedste børnebøger for hele familien

Varm op til julen med masser af fantastiske julefortællinger hos Fairytell. Jeg har udvalgt 10 bøger fyldt med drillerier, eventyr, store fortællinger og mysterier, som hele familien kan samles om.

Jul med nærvær og hygge

Det er os som voksne, der skaber børnenes forventninger og rammerne for, hvad jul er. Hvordan vi ønsker os, at vores børn skal se tilbage på deres barndomsjul. Men hvordan kan vi strukturere den travle julemåned, så der er plads til hinanden, og vi alle bevarer den gode stemning? 

H.C. Andersen hos Fairytell

H.C. Andersens forfatterskab for børn er et skatkammer af de mest kendte og elskede eventyr i verden. Hos Fairytell sætter vi fokus på forfatteren, og hvad det er ved hans fortællinger, der stadig gør dem relevante for børn og voksne i dag, selvom de har mere end 100 år på bagen. Læs med her, og bliv klogere på vores folkekære forfatter, og hvordan du kan læse hans eventyr sammen med ungerne.

Ordblindhed

I denne uge udgiver vi et nyt podcast afsnit, hvor Lærke og Anna fra ”Barn, kend din krop” undersøger, hvad det vil sige at have ordblindhed. Som en børnebogsapp med letlæsningsbøger er det også et område, vi beskæftiger os med og er meget interesserede i. Læs med her, hvor jeg dykker ned i emnet og guider til videre læsning.

LUS-trin, Lix- og Let-tal - få overblikket her

Børn og deres forældre vil ­– specielt i indskolingen ­– sikkert støde på begreberne Lix, Let og LUS. For en udefrakommende kan begreberne synes en anelse forvirrende … for hvad er egentlig forskellen, og hvordan kan jeg overføre tallene til de bøger, vi læser sammen derhjemme? Det vil jeg forsøge at give svar på og hjælpe med at ”oversætte” begreberne mellem hinanden.