Skip to the content

Bloggen

Hos Fairytell går vi op i bøger og godt indhold, men vi går lige så meget op i børnene og deres læseglæde. Læseglæde kommer ikke ud af den blå luft. Men hvis man sørger for at sikre, at børnene forbliver nysgerrige og lærer fordybelsens kunst, så har man en rigtig godt fundament for at skabe en læseglæde, som varer langt op i livet. Her på siden poster vores redaktør, Mette, løbende anbefalinger, deler viden, og så har vi også inspiration til gode kreative aktiviteter, så resten af kroppen også bliver stimuleret.

Rigtig god læselyst!

Ugens fokus: Ordblindhed

I denne uge udgiver vi et nyt podcast afsnit, hvor Lærke og Anna fra ”Barn, kend din krop” undersøger, hvad det vil sige at have ordblindhed. Som en børnebogsapp med letlæsningsbøger er det også et område, vi beskæftiger os med og er meget interesserede i. Læs med her, hvor jeg dykker ned i emnet og guider til videre læsning.

H.C. Andersen hos Fairytell

H.C. Andersens forfatterskab for børn er et skatkammer af de mest kendte og elskede eventyr i verden. Hos Fairytell sætter vi fokus på forfatteren, og hvad det er ved hans fortællinger, der stadig gør dem relevante for børn og voksne i dag, selvom de har mere end 100 år på bagen. Læs med her, og bliv klogere på vores folkekære forfatter, og hvordan du kan læse hans eventyr sammen med ungerne.

LUS-trin, Lix- og Let-tal - få overblikket her

Børn og deres forældre vil ­– specielt i indskolingen ­– sikkert støde på begreberne Lix, Let og LUS. For en udefrakommende kan begreberne synes en anelse forvirrende … for hvad er egentlig forskellen, og hvordan kan jeg overføre tallene til de bøger, vi læser sammen derhjemme? Det vil jeg forsøge at give svar på og hjælpe med at ”oversætte” begreberne mellem hinanden.

Sådan læser du med dit skolebarn – 5 nyttige tips og tricks

At lære børn at læse kræver en ekspertise, vi som forældre ikke nødvendigvis har, men som skolens lærere heldigvis er uddannet i. Tiden som skolebarns forælder er knap, så vi vil hjælpe dig med konkrete tips og tricks, som kan gøre læsningen sjovere for både barn og forældre.

@Fotobyline:TEGNING: MORTEN VOIGT

Derfor skal du læse uhyggelige bøger med dit barn

Et helt almindeligt spørgsmål blandt forældre er, hvad kan mit barn egentlig tåle at læse? Det er et normalt ønske at ville beskytte sine børn mod frygt, risikable situationer og gys og gru. Men hvad nu hvis dit barn elsker uhyggelige historier? Læs med her, og bliv klogere på, hvilken positiv effekt uhyggelige fortællinger kan have på vores børn.

Efterår hos Fairytell – gå på opdagelse i den danske natur

Efteråret er farvernes fest og indbyder til ture i naturen, og den danske natur byder tilmed på masser af sjove (og gratis) oplevelser for hele familien. Suppler jeres udforskning med en spændende børnebog om dyrelivet i de danske skove, og bliv klogere på verden omkring jer.

5 sikre børneboghits til efterårsferien

Efterår er lig med hygge, ild i brændeovnen og gode historier. Mangler dine børn nogle nye, spændende bøger til efterårsferien? Her har jeg samlet 5 bud på skønne bøger til både store og små læseheste. 

7 tips til mere læsning i hverdagen

Læsning handler om evnen til at fordybe sig – noget som i den grad bliver sat på prøve i disse moderne tider, hvor sociale medier konstant trækker opmærksomheden væk. Få 7 tips til mere læseglæde i hverdagen.

Sådan skriver du et eventyr

Eventyr kan have alle former og farver, men de har alligevel nogle ting til fælles. Dem skal vi lære mere om her.